Gemiddelde prijs traplift

Hoeveel geld trapliften gemiddeld ongeveer kosten hangt onder meer af van een aantal zaken. Zo spelen dingen als het type trap in de woning, het model en persoonlijke wensen hier een rol in. U daarnaast ook kiezen uit een nieuwe of tweedehands traplift. Een gemiddelde prijs traplift verschilt ook per leverancier. Hieronder staat een schatting van de prijzen per type.

  • Een rechte trap: Nieuwprijs: € 2.600 – € 5.400 Gebruikte traplift: Vanaf € 1.700
  • Een trap met één bocht: Nieuwprijs: € 5.100 – € 10.500 Gebruikte traplift: Vanaf € 2.200
  • Een trap met meerdere bochten: Nieuwprijs: € 5.900 – € 12.500 Gebruikte traplift: Vanaf € 2.700

Wat kost een traplift

Traplift kosten: wat voor trap heeft U?
Zoals hierboven beschreven zal de prijs sterk afhangen van het model trap bij U thuis. De aanschafprijs voor een rechte trap zal dus flink lager zijn dan trappen met één bocht of meerdere bochten. Dit is omdat het proces om gebogen trapliften te fabriceren moeilijker is dan rechte modellen waar alleen maar een enkele rechte rails nodig is. De gemiddelde traplift prijs is hier dus niet zo hoog. Ook worden de kosten voor het kopen van een trapliften bepaald door uw persoonlijke voorkeur en wensen. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden uit verschillende stoeltjes met allerlei soorten bekleding zoals leer of vinyl. Daardoor is een gemiddelde prijs vaak lastig in te schatten. Als U er voor kiest om een tweedehands gebruikte lift te kopen is de keuze natuurlijk een stuk beperkter. Geef bij de verkoper of specialist in ieder geval uw voorkeuren door zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Immers de klant is koning en de lift moet U goed bevallen.

Afbeelding gemiddelde prijs traplift
Afbeelding gemiddelde prijzen traplift

Verschillende leveranciers

Er zijn verschillende merken trapliften
Op de Nederlandse markt zijn verschillende traplift merken actief. Ieder met zijn eigen werkwijze, kwaliteit en de service die ze geven. Daarom zullen er ook flinke prijsverschillen zijn tussen de verschillende leveranciers die trapliften te koop aanbieden. Enkele bekende fabrikanten zijn Stannah, een wereld wijde verkoper. Thyssenkrupp, ook een groot bedrijf met de thuisbasis in Duitsland.

Traplift prijzen

Omdat de prijs dus voor een groot deel afhankelijk is van een hoop dingen zoals hierboven beschreven. Is het altijd gunstig om eerst contact op te nemen met verschillende bedrijven om informatie en offertes op te vragen zodat U zich eerst kan informeren over de gemiddelde prijs traplift. Zij zullen dit kosteloos doen voordat U gaat kopen.