Indicatie kosten van een traplift

Als U van plan bent om een traplift aan te schaffen is dit een vaak een flinke uitgave. Hiervoor is het handig vooraf wat onderzoek te doen naar de indicatie kosten van een traplift. U bent in het voordeel als U beschikt over een richtprijs omdat het zo mogelijk is om verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Zo is het voor U mogelijk om de goedkoopste traplift te kopen. Het is hierbij wel belangrijk om uw voorkeuren door te geven zo dat U achteraf niet voor een verassing komt te staan. De kosten zijn dus niet in het geheel afhankelijk van de standaard traplift maar ook uw persoonlijke wensen.

Wat kost een traplift gemiddeld ongeveer? Hieronder vind U een indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift.

  • De richtprijs voor een traplift op een rechte trap: € 3.000,- inclusief. BTW;
  • Voor een traplift met 1 bocht: ongeveer € 8.000,- inclusief. BTW;
Afbeelding traplift indicatie kosten
Indicatie van de kosten voor het kopen of huren van een traplift.

Wanneer een traplift slechts tijdelijk nodig is bestaat er ook de mogelijkheid om te huren. Hieronder vind U een prijsindicatie voor het huren van trapliften.

  • Rechte trapliften zijn te huur vanaf: € 90,- inclusief. BTW;
  • Een traplift met een bocht is te huur vanaf: € 150,- inclusief. BTW;

Een indicatie van de gemiddelde kosten

Er zijn in Nederland en België meerdere traplift leveranciers te vinden die trapliften aanbieden in verschillende prijsklassen. Om een duidelijke indicatie van de kosten te krijgen kunt U bij meerdere fabrikanten een offerte aanvragen. Zo heeft U snel een duidelijk overzicht van de kosten. Het is ook mogelijk om vrijblijvend een afspraak te maken met een adviseur. Deze komt dan bij U thuis en maakt een inschatting van de situatie. Nadat U met hem of haar uw persoonlijke wensen en voorkeuren heeft besproken kan de adviseur uitrekenen wat de aanschaf van een traplift U kost. Ook kan de vertegenwoordiger U adviseren over traplift subsidie. Wellicht komt U in aanmerking voor subsidie van uit de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) of een persoon gebonden budget (PGB).