Wat kost een traplift met een bocht


Trapliften zijn er in allerlei soorten en maten met een bocht of meerdere bochten. En het voor uw huis geschikte model hangt helemaal af van de soort trap in de woning waar U woont. Voordat U er 1 gaat kopen vraagt U Zich natuurlijk eerst af wat kost een traplift met een bocht? Omdat het monteren van een lift met gebogen rails meer werk met zich meebrengt zullen de prijzen altijd hoger zijn dan bij rechte trappen. De indicatieprijs zal gemiddeld ongeveer beginnen bij €5.800,-. Tweedehands trapliften zullen goedkoper zijn maar dit hangt sterk af van het aanbod. Vraag hiervoor een gratis prijsopgave aan.

Wat kost een traplift

De kosten voor het kopen van trapliften
Wat een traplift nou precies kost is moeilijk te zeggen. Omdat de persoonlijke wensen sterk van invloed kunnen zijn op de prijzen verschillen deze nogal per leverancier. Er zijn bijvoorbeeld luxe accessoires leverbaar zoals een afstandsbediening, andere bekleding van het stoeltje en de kleur van de stoel en rails. Ook is er tegen meer betaling extra service en een uitgebreide garantie te kopen zodat in het geval van een probleem eventuele storingen snel verholpen kunnen worden.

Afbeelding wat kost een traplift met een bocht
Afbeelding wat kost een traplift

Verschillende soorten trapliften

We kennen eigenlijk drie soorten trapliften waarin we een onderscheid kunnen maken. De eerste is een rechte traplift. Bij deze eerste loopt het stoeltje over een enkele rails langs de trap omhoog in uw huis. Omdat die een vrij simpele uitvoering is beginnen de prijzen bij ongeveer €3.000,-. De tweede is een traplift met een enkele binnen of buitenbocht. Hiervoor is meer materiaal nodig en is lastiger te plaatsen. De prijs ligt voor die model rond de €5.800,- ongeveer. Het derde model is een traplift met twee bochten. Dit model is het minst verkochte type omdat de meeste trappen geen twee of meerdere bochten hebben. In het plaatsen van gaat veel werk zitten omdat het een heel precieze klus is. Deze traplift is daarom de duurste en kost bij het nieuw kopen rond de €8.000,- gemiddeld.