Kosten van een traplift vergelijken

Wanner U de kosten van een traplift vergelijken wilt zijn hier in Nederland en België meerdere mogelijkheden voor. Om zelfstandig te kunnen blijven wonen wanneer er sprake is van invaliditeit of een handicap bestaat de mogelijkheid om een traplift te kopen. Trapliften zijn een hulpmiddel waarmee U alleen en zonder hulp van bijvoorbeeld vrienden of familie naar boven of beneden kunt is uw eigen woning. Omdat verhuizen naar bijvoorbeeld een verzorgingshuis of aanleunwoning niet meer nodig is blijft men mobiel en behoud U Uw zelfstandigheid. Omdat de traplift kosten vrij hoog zijn bij de aankoop van een nieuwe bestaat er de mogelijkheid te vergelijken wat een traplift kost mij meerdere leveranciers.

Wat kost een traplift

De prijzen van verschillende trapliften vergelijken
Omdat iedere trap anders is is het heel moeilijk om exacte prijzen te geven voor een aankoop. Een gemiddelde richtprijs is er echter wel voor te geven. Zo zal een traplift voor een rechte trap gemiddeld ongeveer €2800,- kosten. Dit is de indicatieprijs voor een nieuw model. Wanneer uw trap een bocht maakt zult U zien dat U als heel snel het dubbele kwijt bent bent. Dit komt omdat er meer materiaal nodig is en het behoorlijk wat ingewikkelder is om de traplift te plaatsen. Monteurs zullen dus meer werk hebben met meetwerk en montage en dit is terug te zien in de uiteindelijke prijs die betaald moet worden. Voor een traplift met 1 bocht moet u ongeveer rekenen op een bedrag van gemiddeld €5800,-. Dit zijn echter richtprijzen en deze kunnen natuurlijk verschillen per leverancier waar een prijsopgave is aangevraagd. Het is dus een heel goed idee om de kosten van een traplift te vergelijken.

Afbeelding kosten van een traplift vergelijken
Afbeelding kosten van een traplift

De kosten van een traplift vergelijken

Wat kost een traplift
Door de prijzen te vergelijken kunt U dus flink op de kosten besparen. Door eerst op internet te zoeken naar de prijs van trapliften krijgt U al een beeld bij welke leveranciers de kosten het laagste zullen zijn. Na hiervan notitie te hebben gemaakt is de volgende stap contact opnemen met deze fabrikanten met de vraag wat kost een traplift ongeveer. Vervolgens zij zullen vervolgens een vertegenwoordiger van hun bedrijf bij U langs sturen die U kosteloos van informatie voorziet. Ook kan hij direct een inschatting maken van uw situatie en de soort trap bij U thuis zodat meteen duidelijk is wat voor traplift er nodig is en wat deze kost. Daarna kan een offerte opgemaakt zodat duidelijk is wat de uiteindelijke prijs is. U zit hierbij nog nergens aan vast en kan een aantal vertegenwoordigers uitnodigen om de kosten van een traplift te kunnen vergelijken.