Prijzen van trapliften hoe hoog zijn die eigenlijk

Als U slecht ter been bent en de trap voor U een hindernis wordt kan een traplift uitkomst bieden. Maar hoe hoog zijn de prijzen van trapliften nou eigenlijk is vaak de eerste vraag. Deze hulpmiddelen zijn erg duur in aanschaf En daarom is het verstandig om eerst eens wat onderzoek te doen naar de prijs. Wat een traplift kost is in de eerste instantie afhankelijk van het merk, het soort trap in uw woning en uw persoonlijke voorkeuren. Ook heeft U de keus tussen het kopen van een nieuwe of een tweedehands traplift. Een derde mogelijkheid is een traplift te huren en de laatste is om er een te leasen. Zoals U ziet zijn er dus best veel mogelijkheden om uit te kiezen en is er voor iedere budget eigenlijk wel een geschikte oplossing te vinden. Hieronder is er meer informatie over de eerste twee manieren terug te vinden.

De prijzen van trapliften nieuw

Uiteraard zijn de prijzen van trapliften van nieuwe het hoogste. Omdat de nieuwprijs sterk afhangt van het soort trap bij U in huis is er onderscheid te maken tussen twee soorten trapliften. Ten eerste is er de traplift geschikt voor rechte trappen. Deze zitten in de laagste prijscategorie omdat deze het gemakkelijkste te plaatsen is. Monteurs zijn hier relatief weinig tijd voor kwijt om deze te installeren en dit houdt de prijzen laag. Ook zijn de kosten voor de gebruikte materialen hier lager. De tweede soort is de traplift met een bocht. Als uw trap 1 of meerdere bochten maakt is het een heel stuk lastiger om uw traplift te plaatsen. Er gaat veel tijd zitten in het inmeten van de hele installatie en er zit veel werk in het op maat maken van rails en het vastzetten daarvan. Wellicht is er zelfs een uitschuifbare rails nodig.

Afbeelding prijzen van trapliften
Trapliften zijn te koop in verschillende prijsklassen.

De prijzen van trapliften tweedehands

Bij de aankoop van een tweedehands traplift ligt de prijs uiteraard stukken lager dan bij een nieuwe. Sommige fabrikanten in Nederland en Belgiƫ bieden ook gebruikte modellen aan. Vaak zijn deze afkomstig uit de verhuur of aangekocht bij mensen die hem niet meer nodig hebben. Nadat de traplift gedemonteerd is en teruggebracht is naar de fabrikant zal deze eerst een volledige servicebeurt krijgen door een specialist. Daarbij worden meestal alle slijtage onderdelen vervangen zodat U verzekert bent van goed werkende en veilige traplift. Dit is een prima optie voor mensen met een laag budget. Zo kunnen ook zij een traplift kopen voor een lage prijs en zijn zo een stuk voordeliger uit. U kunt altijd geheel vrijblijvend bij verschillende leveranciers een gratis prijsopgave aanvragen. Zo kunt U ze allemaal vergelijken en aan de hand daarvan uw keuze maken uit verschillende prijzen van de tweedehands trapliften.