Prijs van een traplift


De traplift prijs kan sterk uiteen lopen en hangt grotendeels af van uw huidige woonsituatie. Zaken zoals is de trap recht of gebogen, is er 1 of zijn er meerdere trappen in huis. Dit soort dingen bepalen voor een groot gedeelte het prijskaartje dat aan de traplift hangt.

Wat kost een traplift?

De traplift prijs hangten onder meer af van het type trap in Uw woning. Om een goede prijsindicatie te geven voor de installatie van de traplift bij U thuis zijn de volgende dingen van belang:
Het type trap waar de op lift gemonteerd moet worden is van invloed op de prijs van trapliften.
Het aantal verdiepingen zijn hier ook van belang voor de trapliften kosten.
Als er meerdere bochten nodig zijn voor de installatie van een traplift in Uw woning is dit ook van invloed op de traplift prijs.
Wilt U een luxer model traplift waarbij bijvoorbeeld de stoel draaibaar is dan zullen de traplift prijzen natuurlijk hoger zijn. Voordat een traplift wordt aangeschaft is het zeer belangrijk om goed bij een aantal traplift fabrikanten te informeren naar de mogelijkheden die in uw situatie het geschikt zijn. Gerenommeerde traplift leveranciers zullen altijd een professioneel advies kunnen geven zodat altijd de juiste lift gekozen wordt. Ook is in bijna alle gevallen een opgave van de traplift prijzen ofwel offerte (prijsopgave) gratis en verplichten U tot niks. Aarzel dus niet voordat U besluit een traplift te gaan aanschaffen meerdere trapliftenfabrikanten te benaderen voor informatie en hun traplift prijzen. Een traplift kopen is namelijk niet iets om zo maar even te doen, als de lift namelijk eenmaal in de woning is geplaatst kunnen hier niet zomaar even veranderingen aan aangebracht worden. Een andere type of kleur lift stoel kan natuurlijk wel maar zal de traplift prijzen doen stijgen. Kosten traplift onderdelen dan echt zoveel? Het antwoord is stellig ja en dit komt voornamelijk omdat alle traplift onderdelen op maat worden gemaakt bijna geen enkele trap die is immers gelijk. Wanneer de traplift prijzen nu te hoog zijn en uw budget laat het niet toe kan een traplift kopen gesubsidieerd worden door uw gemeente waar U woonachtig bent. Hiervoor kan voor een volledige of gedeeltelijke vergoeding een beroep worden gedaan op de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Hierin is geregeld dat aan mensen die geen geld hebben voor de investering in een traplift omdat voor hun de traplift prijzen te hoog zijn een bepaalt geldbedrag wordt uitgekeerd waarmee zij een traplift of andere hulpmiddelen die zij nodig hebben om zelfstandig te kunnen functioneren in hun eigen huis toch kunnen aanschaffen. Bij uw gemeente kunt U hierna informeren en zij zullen uitvoering aan U uit kunnen leggen aan welke voorwaarden voldaan moet worden om voor een vergoeding uit de WMO in aanmerking te komen. Ook kan het zijn dat slecht een gedeelte van wat een traplift kost wordt vergoed. Dit hangt ook af van de traplift prijzen. Het restbedrag wat dan zelf betaalt moet worden kan dan wel weer worden afgetrokken van de belasting onder de specifieke zorgkosten deze traplift kosten dienen dan opgegeven te worden wanneer er belastingaangifte gedaan wordt. Voor informatie omtrent deze regeling kan informatie worden gevraagd bij de belastingdienst zij kunnen U daar alles over vertellen. Op de website van de belastingen is hier ook veel info over te vinden.
Wanneer er geen recht op een vergoeding is het kopen van een traplift tweedehands ook het overwegen waard. Gebruikte trapliften verkeren vaak in uitstekende conditie en meestal scherp geprijsd. De bekende traplift winkels zoals Stannah en ThyssenKrupp bieden deze traplift occasions regelmatig aan en de traplift prijzen zijn hiervoor vaak relatief laag. Dit kan dus iets zijn om even aan te denken wanneer een nieuwe traplift te duur uitvalt de prijs van een gebruikte is vaak maar de helft of minder dan de prijs van een nieuwe traplift. Wanneer slechts voor een niet zo lange periode noodzakelijk is dat er trapliften beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld wanneer iemand voor een langere periode ergens verblijft maar niet vast woont dan bestaat er ook nog de mogelijkheid dat er een traplift wordt gehuurd voor de periode zolang als dit nodig is. Een traplift huren kan bij diverse firma’s door heel het land en de traplift prijs kan nogal flink verschillen, informeer dus eerst bij meerdere verhuurders voordat besloten wordt dat U de traplift huren gaat.

Traplift prijs luxere modellen

Er zijn verschillende typen trapliften op de markt waarbij U kan denken aan passende kleuren volautomatische bediening etc. Wilt U meerde opties dan zal dit altijd meetellen in de traplift prijzen. Voor een standaard traplift die op een rechte trap wordt geplaatst moet ongeveer rekening gehouden worden met een uitgave van tussen de 3000 en 5000 euro inclusief de montage. Als er meerdere trappen moeten worden voorzien van een traplift dan kunnen de traplift prijzen oplopen tot wel 15000 euro dit is ook het geval als er 1 of meerdere bochten noodzakelijk zijn bij de aanleg van een traplift installatie. In het geval van een luxere lift dan valt onder meer te denken aan bepaalde opties zoals een afstandsbediening waarmee het mogelijk is om de lift te bedienen ook wanneer u er niet daadwerkelijk zelf ook op zit. Ook kan er gekozen worden voor een ergonomisch ontworpen stoel op de lift zodat het bijzonder comfortabel wordt om met de lift naar boven te gaan. Het stoeltje kan ook tegen een meerprijs worden geleverd in verschillende kleuren en designs die precies passen bij de inrichting in uw huis. Dit alles is natuurlijk luxe en vanzelfsprekend zal ook de traplift prijs hoger uitvallen dan bij een normale standaard lift die zonder al die verschillende opties en extra’s natuurlijk vele malen goedkoper zal zijn maar goed U kunt het natuurlijk zo duur en luxe maken als U zelf wilt de traplift prijzen zijn er voor bijna ieder budget. Overigens heeft de ene traplift leverancier natuurlijk meer en uitgebreidere opties te bieden als de andere hiervoor heeft het informeren en aanvragen van een offerte bij meerdere leveranciers natuurlijk absoluut zin om maximale keuzemogelijkheden te hebben. Een traplift is iets waar U jaren plezier van moet hebben en dan is het natuurlijk van het allergrootste belang dat er achteraf niet gedacht wordt van had ik nu toch maar een afstandsbediening erbij genomen of had ik maar een ander kleur liftstoeltje uitgekozen. Het is belangrijk dat voor de installatie goed duidelijk is bij de fabrikant waar U de traplift kopen gaat wat uw wensen zijn dit om teleurstelling en een onnodig hoge traplift prijs achteraf te voorkomen.

De volgende zaken bepalen voor een groot gedeelte de prijzen van een traplift en wat kost een traplift

Heeft U een rechte trap?
Zitten er 1 of meerdere bochten in uw trap?
Het aantal verdiepingen in uw woning?
Wie dient er in vervoerd te worden?
Er zijn namelijk ook speciale kinderen trapliften en trapliften voor personen met overgewicht.
Moeten de trapliften aan de muur gemonteerd worden?
Moet de traplift op de trap zelf gemonteerd worden?
Koopt U een nieuwe of traplift tweedehands?
De garantietermijn die op de traplift zit.
Wilt U een standaard model of een luxer type met eventuele extra opties?
Een aanvullend onderhoudscontract brengt ook extra kosten met zich mee maar is wel aanbevolen omdat deze de levensduur van uw traplift aanzienlijk zal verlengen. De traplift prijs valt hierdoor iets hoger uit maar kunnen U hoge kosten besparen in het geval van een defect aan de traplift.

De laagste traplift prijs

Goedkope modellen zijn vanaf 1500 euro te koop. Huren kan ook voor een laag bedrag per maand.