Scootmobiel verzekering afsluiten.

Scootmobiel Verzekering
Scootmobiel en de verplichte WA (wettelijke aansprakelijkheids) verzekering ervan.
Wanneer U de beschikking heeft over een of meerdere scootmobielen dan is een goede verzekering hiervoor gewenst en zelfs verplicht om af te sluiten voor in het geval van een aanrijding of ongeval waar U bij betrokken bent geraakt.


1 van de eerste dingen die dan ook gedaan moeten worden is een goede scootmobiel verzekering afsluiten voordat men de weg opgaat.
Deze verzekering kan worden afgesloten bij verschillende verzekeraars en er bestaan hiervoor diverse verzekeringspakketten.

Toelatingseisen voor de verzekering van een scootmobiel

Uw scootmobiel verzekeren kan alleen en uitsluitend als uw voertuig aan de onderstaande voorwaarden en toelatingseisen voor een verzekering voldoet:

  • Als de mobiel maximum snelheid heeft van 17 km p/uur.
  • Het voertuig een elektrische aandrijving heeft door middel van een oplaadbare accu of batterij.

Voor deze verzekering zijn er twee verschillende varianten namelijk:

  • All risk (WA + diefstal + beschadiging / WA + volledig casco) deze mogelijkheid hangt af van de nieuwprijs of dagwaarde.

Hiermee bent U wanneer U de weg opgaat verzekerd tegen diefstal van uw mobiel alsmede beschadiging en overige schade aan de verzekerde scootmobiel.
Ook bent U verzekerd tegen schade aan anderen, anderen hun eigendommen etc. ten gevolge van een ongeval of aanrijding waarbij de schuld bij U ligt.

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) deze is verplicht.

De WA is de basis door de overheid wettelijke verplichte verzekering. Deze wanneer U deze afsluit dekt deze de schade die door U met uw invalidenvoertuig toegebracht is aan anderen en waaraan U de schuld heeft en de schuldvraag dus ook bij U ligt.
Deze verzekering dekt in tegenstelling tot All Risk geen schade die door uw eigen schuld is toegebracht aan uw eigen scootmobiel.

Eigen risico verzekering scootmobiel

Als U geen eigen risico wenst te dragen voor schade door uw scootmobiel toegebracht dan kunt U het beste kiezen voor de WA verzekering.
Wanneer U kiest voor WA volledig casco dan geldt er een eigen risico van 11% over het totale schadebedrag en dat is minimaal 150 euro.
Op het moment dat de eerste declaratie door U wordt ingediend bij uw verzekering zal deze op de uitkering een bedrag inhouden totdat uw eigen risico is bereikt.

Aanvullende scootmobiel verzekering

Er bestaan naast de standaard scootmobielverzekering ook nog de mogelijkheid voor extra verzekeringen. Dit is een aanvullende verzekering voor uw scootmobiel afsluiten.
Hieronder vallen:

  • Opzittenden schadeverzekering.

De schadeverzekering voor opzittenden vergoed de geleden schade ten gevolge van een ongeval bij blijvende invaliditeit.
Hierbij valt te denken aan inkomstenderving, speciale aanpassingen, medische behandelingen, en woonhuisaanpassingen bijvoorbeeld trapliften.

  • Scootmobiel accessoireverzekering.

Met een accessoireverzekering verzekert U de schade aan de accessoires ten gevolge van diefstal, vernieling, brand etc.
U kunt kiezen voor een uitgebreide dekking wanneer de accessoires een waarde hebben van meer als 1500 Euro.

  • Scootmobiel verkeers rechtsbijstandverzekering.

Deze verzekering zal de kosten voor juridische bijstand dekken mocht U in een conflict verwikkeld raken over de schuldvraag van een ongeval waarbij U betrokken bent geweest en schade heeft geleden. Dit zijn de meest voorkomende vormen van een scootmobiel verzekering waarmee men te maken kan krijgen.