Soorten traplift. Welke trapliften bestaan er

Er zijn een aantal verschillende soorten traplift op de markt. Drie verschillende geschikt voor ieder een andere soort trap. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende onderstaande modellen:

  • Een trap met één bocht
  • Een trap met meerdere bochten
  • Een traplift op een rechte trap


De prijzen zullen dus per model nogal verschillen en dat helemaal af van de soort trap en wat voor traplift daar voor nodig is. Als de ruimte op uw trap het toelaat kan er gekozen worden voor plaatsing tussen de binnen of buitenbocht van uw trap. Hieronder staat voor alle soorten traplift beschreven wat ongeveer de kosten zullen zijn en mogelijkheden voor eventuele handige opties die tegen een meerprijs leverbaar kunnen zijn.

Wat zijn de kosten voor verschillende soorten traplift

Het monteren van een traplift is voor een heel groot gedeelte maatwerk en in iedere situatie anders. Omdat in Nederland bijna geen trap gelijk is, is er dus niet zoiets als een standaard traplift te koop. Als U een trap in huis heeft die niet zo breed is dan wordt de keuze uit verschillende trapliften al snel een stuk kleiner. Daarom is het lastig te zeggen wat de kosten voor een traplift precies zullen zijn. Om er zeker van te zijn dat U de laagste prijs heeft is het goed om meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken. Dit kunt U doen door het opvragen van meerdere offertes.

Afbeelding soorten traplift
Hier ziet U een rechte traplift installatie.

Wat kost de installatie op een rechte trap

Het monteren van trapliften op een rechte trap is over het algemeen het minste werk. Daarom kost de installatie van dit type het minste. Hier is weinig materiaal voor nodig en dit houd de productiekosten laag. De prijzen beginnen bij ongeveer € 3.000,-. De kosten kunnen hierbij oplopen wanneer er sprake is van een langere trap (meer dan 13 treden).

Wat kost een traplift met één of meer bochten

Als de trap in uw woning één of meer bochten maakt dan kost deze al snel meer dan een recht model. Hierbij moet U denken aan ongeveer € 5.000,-. Dit komt omdat de traplift precies ingemeten moet worden en de rails waarover het stoeltje loopt moet in de fabriek op maat gemaakt worden. Over het algemeen is ook de levertijd van deze modellen iets langer. De installatie van dit type traplift neemt in de regel ongeveer 1 werkdag in beslag en wordt vaak uitgevoerd door twee monteurs.

Afbeelding soorten traplift met bocht
Hier ziet een andere soort namelijk een traplift met bocht.

  • Tip! Informeer naar de mogelijkheden voor een stoeltje met draaifunctie. Deze is comfortabeler dan een basismodel.