Stoeltjeslift kopen. Een uitstekend hulpmiddel

Is traplopen voor U een probleem geworden omdat U bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad of door ziekte niet meer instaat bent om trap te lopen, dan kan een stoeltjeslift uitkomst bieden. Als U geen gelijkvloers woning heeft kunnen stoeltjesliften een goede oplossing zijn waardoor U gewoon in uw eigen huis kunt blijven wonen. Zorgeloos en veilig kunt U weer zelfstandig alle verdiepingen in uw huis bereiken. Bovendien is er vaak ook nog eens een subsidie mogelijk. Dit wanneer U vanuit de wmo recht op een vergoeding heeft waardoor deze U soms helemaal niets kost. Ik vertel U graag meer over wat in de volksmond ook wel stoellift heet.

Inhoudsopgave:

Wat is een stoeltjeslift of stoeltraplift

Stoeltjeslift of stoeltraplift is eigenlijk een ander woord voor traplift, soms ook simpelweg stoellift genoemd. Stoeltjesliften vallen in de categorie hulpmiddelen en worden dus veel gekocht en gebruikt door mensen met een verminderde mobiliteit. Het bestaat uit een rail en een het stoeltje waar U op komt te zitten. De rails wordt op uw trap of langs de kant aan de muur bevestigt met stevige bouten waardoor deze goed verankert is. Het tweede onderdeel, het stoeltje van de stoeltjeslift is een zitting die in verschillende uitvoeringen te koop is. Dit zitje is vastgemaakt op een meestal van metaal gemaakte behuizing waarin de motor, een noodaccu en andere onderdelen zitten die zorgen voor de aandrijving van het liftstoeltje. Verder is het stoeltje voorzien van knoppen of een joystick die nodig zijn voor de bediening van de stoeltraplift.

Afbeelding wat is een stoeltjeslift
Stoeltjesliften, ook wel traplift genoemd zijn een uitstekend hulpmiddel.

De standaard veiligheidsfuncties van stoeltjesliften

 • Er is op alle apparaten een noodstop aanwezig zodat stoppen ten alle tijde mogelijk is
 • Ze zijn allemaal voorzien van klemdetectie waardoor de stoellift stopt wanneer er iets wordt gedetecteerd op de trap
 • Een veiligheidsrail zorgt er voor dat niets zoals kleding klem kan komen te zitten
 • U kunt er niet af vallen doordat U vastzit met een veiligheidsgordel
 • Een startblokkering zorgt dat het apparaat alleen werkt met de sleutel in het contactslot
 • De sleutelvergrendeling zorgt er voor dat geen onbevoegden gebruikt kunnen maken van de stoellift

Wat kost een stoeltjeslift

Stoeltrapliften zijn geavanceerde technische hulpmiddelen en daarom hangt er ook een flink prijskaartje aan. En U zult zich dan ook al snel afvragen wat kost een stoeltjeslift nou precies. U heeft bij het kopen van stoeltjesliften de keuze uit 2 soorten en ik leg U graag uit welke dat zijn. De eerste is een recht model met een enkele rail en dit is het goedkoopste type. De tweede die te koop is dat is een model met een bocht of meerdere bochten en dit is het duurdere type op de markt dat veel meer kost. Dit komt omdat het niet eenvoudig is om dit soort stoeltraplift te plaatsen. Het uitmeten van de rails is een precies karwei dat alleen door een vakman uitgevoerd kan worden. Het is maatwerk dus en hoe hoog de uiteindelijke kosten zullen zijn is sterk afhankelijk van het aantal bochten dat gemaakt moet worden.

Prijsindicatie stoeltjeslift

Het geven van een prijsindicatie is altijd lastig. Dit komt omdat er een hoop factoren meespelen die de uiteindelijke prijs bepalen. Hierbij moet U denken aan bijvoorbeeld het merk en het soort stoeltjeslift dat U wilt gaan kopen. Daarnaast spelen persoonlijke wensen en de verschillende als extra verkrijgbare opties een rol in de prijzen van stoeltrapliften. Om U toch een idee te geven van een stoeltjeslift indicatieprijs geeft onderstaand schema een realistisch beeld. Let wel, dit is prijsinfo voor een standaard uitvoering zonder allerlei extra’s en opties. Uw prijs kan dus anders uitpakken.

(TIP!) Vraag bij meerdere leveranciers een kostenloze offerte. Hiermee kunt U stoeltrapliften vergelijken en dit kan zomaar honderden Euro’s schelen.

Stoeltjeslift prijsschema

Soort trapNieuwe stoeltjesliftTweedehands
Rechte trap€ 2.600 – €   5.400Va € 1.700
Één bocht€ 5.000 – € 10.500Va € 2.200
Meerdere bochten€ 5.800 – € 12.500Va € 2.700

Stoeltjeslift kopen

Voordat U zomaar een stoeltjeslift kopen gaat is het handig om hier eerst een hoop over te weten te komen. U komt zo niet voor verassingen te staan en bent in staat om de juiste en goedkoopste stoeltjeslift te kopen. Op het internet is vaak over een traplift veel info te vinden maar over dit onderwerp veel minder. Om meer vragen beantwoord te krijgen voordat U gaat kopen kan een aantal leveranciers benadert worden. Kosteloos zullen zij U kunnen informeren over hoe de aankoop in zijn werk gaat en U uitleggen wat de kosten zijn. Ze kunnen U ook helpen met zaken zoals bijvoorbeeld een kostenvergoeding of gratis een offerte opmaken met de prijzen en dergelijke. Weet ook waar U koopt door het bezoeken van 1 of meerdere showrooms waar meerdere stoeltrapliften staan opgesteld om te testen.

Afbeelding stoeltjeslift stoeltraplift
Hier ziet U een voorbeeld van een stoeltjeslift met een bocht. Dit model komt vaak voor.

Wist je dat?

 • Er ook obesitas-stoeltjesliften bestaan. Deze hebben een extra draagvermogen tot wel 300 kg
 • Ook voor een wenteltrap een stoeltraplift te koop is
 • Stoeltrapliften soms al binnen 1 dag geïnstalleerd kunnen worden
 • Dat er ook een kinder-stoeltjeslift verkrijgbaar is. Deze heeft een kleiner, speciaal voor kinderen op maat gemaakt zitje
 • Soms is het ook mogelijk om kleine goederen zoals boodschappen mee te nemen

Stoeltjeslift te koop

Voor verschillende soorten trappen is er een stoeltjeslift te koop in Nederland of België. Stoeltjesliften zijn te koop voor onder andere de volgende soorten trappen. Omdat bijna elke trap anders is de stoeltraplift dat natuurlijk dus ook en is er voor iedereen wel een geschikt model te koop. Allereerst moet er natuurlijk gekeken worden op wat voor type trap de lift gemonteerd moet worden. Dit kan zijn een rechte trap of een trap met 1 of met meerdere bochten. Bij een rechte stoeltraplift spreken we over een enkel recht stuk rails op de trap in uw woning. Bij stoeltjesliften met bocht zitten er 1 of meerdere gebogen stukken rails die aan of in de binnen of buitenbocht van uw trap zijn aangebracht. Beide modellen zijn te koop bij meerdere leveranciers die verspreid over het hele land zitten.

Een tweedehands stoeltjeslift kopen

Als de financiële middelen niet toereikend zijn voor de aanschaf van een nieuwe, is een tweedehands model een goed alternatief. Hiermee kunt U honderden Euro’s besparen. Verschillende aanbieders hebben vaak occasions te koop staan voor een bedrag dat vele malen lager is dan van een splinternieuwe stoeltjeslift. Het voordeel hiervan ten opzichte van een aankoop van een particulier is dat deze gebruikte stoelliften eerst gereviseerd en nagekeken worden. Ze kunnen tevens zorgen voor de montage zodat U onbezorgd gebruik kunt maken van uw apparaat en bieden in de meeste gevallen ook nog eens een garantie aan.