Traplift levertijd en installatie. Zo snel kan het gaan

De traplift levertijd verschilt enorm per trapliften leverancier waar deze wordt gekocht. Omdat trapliften voor iedere trap anders zijn moeten ze voor alle trappen op maat gemaakt worden. Het is maatwerk waar veel bij komt kijken om het apparaat precies op uw trap te laten passen. En dit zal in de regel niet zo heel snel gaan. Allereerst is het zaak om te vast te stellen wat voor trap of trappen zich in uw woning bevinden. Om vervolgens te kijken welke traplift het meest geschikt is voor in uw situatie. Hier voor zal na het maken van een afspraak met een leverancier een monteur bij U thuis langskomen om te kijken wat voor trap U heeft. Daarna zal hij alles opmeten zodat in de trapliftenfabriek de rails voor op uw trap exact op maat gemaakt kan worden.


Er kan hierin onderscheid worden gemaakt tussen installatie van verschillende soorten trapliften namelijk:

  • Een rechte traplift (kortere traplift levertijd).
  • Een traplift met een bocht (langere traplift levertijd).
Afbeelding traplift levertijd
Na een levertijd zal de traplift op uw trap gemonteerd worden.

Traplift levertijd: Hoelang duurt het plaatsen

Hoelang het duurt voordat een traplift door een monteur bij U thuis geplaatst is hangt heel erg af van het soort model zoals hierboven aangegeven. Bij een standaard traplift installatie zal het plaatsen en monteren ongeveer 4 uur tijd in beslag nemen. Bij een traplift met een bocht moet U dan al snel rekenen op een volledige werkdag om alles geheel te plaatsen. Dit zit ondanks dat er al in de fabriek een hoop trapliftonderdelen op maat zijn gemaakt, in het bevestigen van de rails op de trap. Het vastzetten van een bocht in de rail is een lastig en tijdrovend karwei dat precies uitgevoerd moeten worden om de liftstoel vloeiend over de rail te laten lopen. Met het plaatsen van de traplift zal in principe altijd s´ochtends vroeg begonnen worden.

Traplift levertijd: De installatie van trapliften

Wanneer er een traplift nodig is gaat de leverancier voor de installatie eerst kijken naar een aantal belangrijke punten voordat hij het apparaat kan leveren en plaatsen. Er wordt dan onder andere gekeken naar de volgende punten:

  • Is het mogelijk om op uw trap een traplift te plaatsen
  • Is de trap waar die op gemonteerd moeten worden sterk genoeg
  • Hoe moet de rails aangebracht worden
  • Aan welke kant moet de traplift komen
  • Kunnen trapleuningen blijven zitten
  • Is uw elektrische aansluiting geschikt voor een traplift

Afbeelding traplift installatie
De installatie door een trapliftleverancier.

Nadat dit allemaal in kaart gebracht is zal er een opdracht gaan naar de fabriek waar ze uw traplift gaan bouwen. De traplift levertijd zal dan ongeveer drie weken in beslag nemen om alles op maat te maken. Vervolgens zal dan met U een datum worden afgesproken waarop een monteur de traplift op uw trap komt monteren, en de installatie zal afronden. Wanneer er meerdere trappen in uw woning aanwezig zijn kan de levertijd langer zijn. Deze kan dan wel oplopen tot ongeveer een maand of langer. Soms is het van belang dat een traplift door onvoorziene omstandigheden met spoed eerder geplaatst moet worden. Er kan dan soms binnen een week geleverd worden. Zo snel kan het gaan.