Traplift occasion kopen

Het is in een aantal gevallen mogelijk om een traplift occasion te kopen wanneer U door ouderdom, invaliditeit of een handicap niet meer in staat bent om de trap op te lopen. Occasions of occasie zijn gebruikte tweedehands trapliften die na een grondige opknapbeurt door een vakman weer in de verkoop gaan. In verband met de goede werking de garantie en veiligheid is het niet verstandig om een gebruikte traplift te kopen op sites als marktplaats en dergelijke. Er kunnen namelijk verborgen gebreken of defecten zijn waardoor een juiste werking niet kan worden gegarandeerd en uw veiligheid in gevaar zou kunnen komen. Koop een occasion dan ook altijd bij officiële bedrijven die garantie geven op uw aankoop.

Wat kost een traplift occasion

Bij occasions is het lastig te zeggen wat de kosten zijn omdat iedere trap uniek is. Moet de traplift bijvoorbeeld een bocht maken of loopt deze langs een rechte trap. Allemaal zaken die de uiteindelijke prijs zullen bepalen. Schrikt U wanneer de traplift bij het ene bedrijf veel duurder kost als de andere. Er is namelijk veel concurrentie ook tussen de fabrikanten in Nederland en België die traplift occasions verkopen. Daarom is het goed om bij meerdere een prijsopgave op te vragen zodat U weet waar de goedkoopste traplift te kopen. Voor een rechte trap beginnen de prijzen bij ongeveer €2000,-.

Afbeelding traplift occasion
Afbeelding traplift occasion kopen

De veiligheid van een traplift occasion

Als U een traplift tweedehands kopen gaat bij een erkende bedrijf zal deze na demontage eerst helemaal nagekeken worden op verschillende punten. Uw veiligheid staat immers voorop. Zij gaan versleten onderdelen vervangen en de lift krijgt een algehele onderhoudsbeurt waarna deze gekeurd zal worden door een gediplomeerde specialist. Zo bent U daarom verzekerd van een goed werkende traplift occasion die nog jarenlang goed en veilig zijn werk kan doen. Het is verstandig om bij de aankoop te informeren naar een servicecontract omdat occasions eerder aan slijtage onderhevig zullen zijn.