Traplift reparatie laten uitvoeren

Bij een defect kunt U een traplift reparatie laten uitvoeren. Trapliften zijn een geavanceerd hulpmiddel voor mensen die te kampen hebben met hun gezondheid of invaliditeit. Ze zijn hiervan afhankelijk om zelfstandig te kunnen blijven wonen en hun mobiliteit te behouden. Maar zoals bij ieder apparaat kunnen er door slijtage aan onderdelen defecten optreden of dingen kapot gaan. De lift zal dan niet meer naar behoren werken en moet gerepareerd worden. Dit dient in principe altijd gedaan te worden door een vakbekwame monteur van een erkende traplift leverancier uit Nederland of België en bij voorkeur van het merk traplift zelf. Zij weten waar ze mee bezig zijn en beschikken over schema’s en een uitgebreide kennis van uw type traplift. Ook beschikken ze over de juiste reserve onderdelen die passen op uw apparaat zodat deze nadat de traplift reparatie is uitgevoerd goed werkt. Begin dus in geen geval zelf te sleutelen!

Wat kost een traplift reparatie

Iets laten repareren is meestal duur maar wat kost een traplift reparatie nou gemiddeld ongeveer. Dit is moeilijk te zeggen omdat het afhangt van de aard van de storing. Er kunnen immers dure onderdelen kapot zijn gegaan die veel geld kosten en bijvoorbeeld lastig te monteren zijn. Wel is de rekening vaak als volgt opgebouwd:

  • Voorrijkosten
  • Uurtarief van de monteur
  • Prijs van de onderdelen

Afbeelding traplift reparatie
Een monteur is bezig met het uitvoeren van een traplift reparatie.

Het is heel belangrijk dat uw traplift op tijd zijn onderhoudsbeurten krijgt zodat slijtageonderdelen vervangen worden en eventuele problemen al in een vroeg stadium aan het licht komen. Het is van belang dat dit eigenlijk jaarlijks gebeurd. Dit voorkomt vervelende situaties waarbij U maar zo halverwege de trap stil komt te staan en geen kant meer uit kunt. Stel dat U dan ook niet kan bellen omdat de telefoon nog beneden ligt, U kunt uren vast komen te zitten erg vervelend!
Afbeelding traplift reparatie en onderhoud
Een vakkundige monteur doet onderhoud en traplift reparaties.

Traplift reparatie en onderhoud

Zoals hierboven al aangegeven is het zeer van belang dat uw traplift onderhoud krijgt. Dit voorkomt in vele gevallen hele dure reparaties en onverwachte storingen aan uw traplift. Alleen al een traplift resetten kan al snel in de honderden Euro’s lopen. Het is dus verstandig om bij de aankoop van uw traplift meteen een onderhoudscontract af te sluiten. Buiten de garantie die alleen fabricagefouten afdekt zorgt een onderhoudsbeurt er dus voor dat uw apparaat juiste blijft werken. Bij een servicebeurt gaat een monteur uw traplift helemaal nalopen. Onderdelen worden dan gesmeerd en gecontroleerd en waar nodig zal hij dingen die kapot zijn gegaan vervangen met originele onderdelen. Vaak dient uw traplift echter wel eerst gekeurd te worden voordat er een onderhoudscontract kan worden afgesloten. Daarna bent U voor een vast bedrag per jaar van ongeveer € 250,- verzekerd van een goed werkende traplift. Onderdelen zijn hier dan inbegrepen.

Prijsindicatie traplift reparatie

Voor een prijsindicatie kunt U het beste contact opnemen met de fabrikant van uw traplift. Zij zullen dan een monteur langs sturen die bekijkt wat er kapot is en hij kan dan precies vertellen wat de kosten zijn voor de reparatie. Bij een servicecontract zijn er een aantal voordelen namelijk:

  • Geen voorrijkosten
  • 24 uur per dag en 7 dagen in de week staat er een monteur klaar
  • Geen onverwachte hoge kosten
  • Onderdelen zijn bij de prijs inbegrepen

Voor een veilige werking van uw traplift is dus onderhoud door een trapliftenexpert noodzakelijk om te voorkomen dat de traplift kapot gaat en bovendien worden risico’s op een dure traplift reparatie tot een minimum beperkt. Ook voorkomt tijdig en juist onderhoud dat uw recht op aanspraak van de garantie komt te vervallen. Zo kunt U veilig en onbezorgd gebruik maken van uw dure traplift het hele jaar door.