Traplift verwijderen of demonteren en verkopen

U kunt uw traplift verwijderen of demonteren en verkopen wanneer deze niet meer nodig is in uw woning. Omdat dit een flinke klus is waar heel wat bij komt kijken is het verstandig om hiervoor een vakkundige monteur met kennis van trapliften in te schakelen. Deze demonteert dan de traplift op professionele wijze en verwijderd deze uit uw woning. Wanneer deze nog in goede staat verkeerd is het zelfs nog mogelijk om hem als tweedehands te verkopen en hier een leuk bedrag voor te krijgen. Hoeveel dit is hangt natuurlijk af van het merk, de soort en de staat waarin deze verkeert. Trapliften met een bocht brengen in de regel meer op dan rechte modellen.

Wat kost het verwijderen van een traplift?

Omdat de traplift na het verwijderen of demonteren vaak nog een grote waarde vertegenwoordigt zal het bedrijf dat uw traplift weghaalt dit vaak kosteloos doen. In een hoop gevallen is dit dus gratis en kost het U helemaal niks, het kan U zelfs een aardig bedrag opleveren. Het is aan te raden om voordat U besluit dat U de traplift verwijderen of demonteren wilt bij een aantal fabrikanten te informeren naar de mogelijkheden. Dit kost U immers ook niks en bent U ervan verzekerd dat U de hoogste prijs krijgt voor de gebruikte traplift. Hou daarbij een aantal gegevens bij de hand zodat aan de hand daarvan een richtprijs gegeven kan worden. De volgende zaken zijn hierbij van belang:

  • Soort traplift (Recht of met een bocht)
  • Leeftijd of bouwjaar
  • Het merk
  • De algehele staat van de traplift
Afbeelding traplift verwijderen demonteren
Een vakkundige monteur is een traplift aan het verwijderen.

Traplift verwijderen? Waar krijgt U de hoogste prijs

Wanneer U bij meerdere leveranciers een offerte aanvraagt weet U zeker dat U de hoogste prijs krijgt voor uw verwijderde gebruikte traplift. Omdat het telefonisch niet mogelijk is om een exact bedrag te noemen zal een vertegenwoordiger of monteur U eerst bezoeken en de algehele staat van de traplift vaststellen. Pas daarna is het mogelijk om een reële prijs te noemen waarvoor ze uw traplift kunnen overkopen. De keus is dan aan U of U wilt verkopen of niet. Door meerdere partijen te benaderen en te vergelijken weet U zeker waar U de hoogste prijs krijgt. Dit kan per leverancier flink verschillen tot wel honderden euro’s!

Afbeelding een traplift verwijderen
Een monteur bezig met het demonteren van een oude traplift.

Uw oude traplift zelf verkopen

Het is mogelijk om uw oude traplift zelf te koop aan te bieden en deze te verkopen aan een particulier. U kunt er dan voor kiezen om hem zelf te demonteren of om dit uit te laten voeren door een in trapliften gespecialiseerd bedrijf die dit tegen een vergoeding voor U doet. Vaak krijgt U in dit geval wel een lagere prijs omdat de kosten voor het uit elkaar halen behoorlijk hoog kunnen zijn. Bovendien heeft U zoals in de wet vastgelegd de verantwoordelijkheid om een deugdelijk product te verkopen. Er kunnen gebreken zijn waardoor er een onveilige situatie kan ontstaan met grote gevolgen zoals lichamelijk letsel waar U voor verantwoordelijk kan worden gehouden. Eigenlijk is het daarom ook af te raden om uw oude traplift zelf te verkopen. Laat dit demonteren en verkopen bij voorkeur over aan een specialist want deze kan de traplift vakkundig verwijderen en zo bent U verzekerd van een goede prijs.