Tweedehands traplift kosten gemiddeld ongeveer

Wat kost een tweedehands traplift

De kosten van tweedehands trapliften:
Als U besluit om een traplift te kopen is het interessant om te kijken naar tweedehands traplift kosten. Vanwege de hoge prijs van nieuwe trapliften kan een mogelijkheid zijn om een gebruikt model aan te schaffen. Er zijn natuurlijk wel dingen om rekening mee te houden wanneer U geen nieuwe traplift koopt. zo hangt het bijvoorbeeld sterk af van de gebruikte modellen die de leveranciers op voorraad hebben.

Tweedehands traplift kosten

Prijzen van gebruikte tweedehands trapliften:
Dit ligt er voor een groot gedeelte aan wat voor model trap er in uw huis zit. Bij rechte trappen beginnen de prijzen bij ongeveer €2100,- gemiddeld. Als er een trap met bochten in uw woning zit is er meestal extra werk aan de rails nodig. Wanneer er niet veel maatwerk noodzakelijk is. En de traplift eenvoudig te plaatsen is dan zijn de prijzen vanaf €4400,- ongeveer. Dit is voor trappen met een enkele of meerdere bochten. Nieuwe trapliften zijn veel duurder en zijn te koop voor een bedrag vanaf ongeveer €6500,-. Met een gebruikt model bent U dus voordeliger uit. Want tweedehands traplift kosten gemiddeld ongeveer €3000,-.

Waar koop ik een tweedehands traplift

Verkoop van gebruikte trapliften:
Om uzelf ervan te verzekeren dat de tweedehands traplift die U wilt gaan kopen in een uitstekende staat verkeerd. Dan is het het beste om deze aan te schaffen bij een erkende traplift leverancier. Er zijn in Nederland verschillende trapliften fabrikanten die gebruikte modellen opkopen en na revisie weer verkopen. Zo kunt er zeker van zijn dat het gekochte model nog jarenlang probleemloos werkt. Ook geven zij vaak nog garantie op uw aankoop en de montage. Een koop via een tweedehands verkoopsite is af te raden omdat er geen garantie aanwezig is. Er kunnen ook verborgen gebreken zijn waardoor de veiligheid niet gewaarborgd is. hieronder meer daarover.

Is een tweedehands gekochte traplift wel veilig

De veiligheid van gebruikte trapliften:
Bedrijven die tweedehands trapliften verkopen demonteren deze in de meeste gevallen vaak zelf. Met deze werkwijze is het mogelijk om al in een vroeg stadium eventuele gebreken en defecten op te sporen. Vervolgens gaan ze de hele lift nalopen van de vertanding op de rails, de reminrichting, gordel en elektronica. Waar nodig worden traplift onderdelen vervangen en nieuwe slijtage onderdelen gemonteerd. Daarna zal de lift uitvoerig getest worden door een trapliften expert. Zaken zoals draagkracht, remwerking en kortsluitingsbeveiliging worden uitvoerig getest voordat de lift weer verkocht gaat worden.