Voor wie is een traplift geschikt

Er zijn verschillende mensen die problemen hebben met lopen door een probleem met hun knieën of andere oorzaken. Dit maakt voor hen traplopen een hele uitdaging die een belemmering is in hun dagelijkse leven. Ook maak het ze kwetsbaar omdat ze kunnen vallen en gewond raken bij het op of af gaan van de trap in huis. Voor mannen en vrouwen die deze problemen ondervinden in hun dagelijks leven is de traplift een uitkomst die de kwaliteit van hun leven sterk kan verbeteren. Het zorgt er namelijk niet alleen voor dat ze hun mobiliteit behouden maar ook hun zelfstandigheid zodat ze bij de dingen die ze doen minder afhankelijk zijn van anderen om hen te helpen. Trapliften maken het dus voor hen mogelijk zelf hun trap te gebruiken en het verkleind de kans op vallen aanzienlijk.

Een traplift is een uitkomst voor personen met mobiliteitsproblemen

Trapliften zijn handige apparaten die gemonteerd worden op de trap en zijn zeer nuttig in het naar boven en beneden brengen van personen. Ze zijn door iedereen gemakkelijk te bedienen ook door mensen met bijvoorbeeld een handicap. Ze hebben onder andere bijvoorbeeld een joystick voor de bediening die bij een kleine aanraking de lift in werking zet. Ook hebben de meeste modellen een uitschuifbaar voetenplankje waardoor op en afstappen veilig en heel eenvoudig gaat ze hebben tevens een veiligheidsgordel waardoor U er niet af kan vallen. Ze zijn niet alleen een uitkomst voor veel mensen die problemen ondervinden met hun mobiliteit maar ook nog eens zeer betrouwbare apparaten die voorzien zijn van allerlei veiligheidsfuncties waardoor ongevallen in de meeste gevallen voorkomen worden. Ze hebben meerdere sensoren die in het geval van een storing of calamiteit er voor zorgen dat de lift stil valt en de persoon niet raakt.

Afbeelding traplift veiligheid
Trapliften zijn veilige apparaten die zijn voorzien van verschillende veiligheidsfuncties.

Traplift specificaties

Trapliften worden verkocht met specificaties voor ieder denkbaar scenario. Of U nu links of rechtshandig bent, problemen heeft om uit de stoel omhoog te komen of moeite heeft uw voeten op de juiste manier op het voetenplankje te zetten. Er is voor iedere situatie een geschikte traplift oplossing mogelijk.

Trapliften bedienen is heel eenvoudig

Trapliften zijn zeer eenvoudig te bedienen zelfs als U door bijvoorbeeld weinig kracht in uw handen heeft door reuma of iets anders bent u nog in staat om een traplift te bedienen. Er bestaan verschillende manieren om de lift te bedienen onder andere via een headset, drukknoppen of joystick bediening. Ook zijn ze voorzien van een kleine accu zodat in het geval van een stroomstoring het mogelijk blijft naar boven of beneden te gaan. U komt dus nooit halverwege de trap van te zitten bij een calamiteit.

Afbeelding geschikte traplift
Trapliften zijn er in alle soorten in maten. Voor ieder mobiliteitsprobleem is er een geschikte oplossing mogelijk.

Een traplift geschikt voor iedere trap

Het maakt niet uit wat voor trap er in uw woning aanwezig is, er is voor iedere situatie een traplift beschikbaar die uitstekend geschikt is. Er zijn in principe twee soorten trapliften beschikbaar. Een recht model, deze is geschikt voor alle soorten rechte trappen en de traplift met een bocht. De gebogen traplift is zo gemaakt dat hij alle hoeken en bochten op uw trap uitstekend volgt. Deze maakt dus nooit zomaar een scherpe bocht zodat de rit comfortabel verloopt. Dit is vooral wat deze traplift duurder maakt als een rechte die een heel stuk minder kost als de traplift met een bocht.