Wat kost een traplift gemiddeld?

Voor iedere woning en elke bestedingsruimte is er wel een geschikte traplift te koop. Maar wat kost een traplift gemiddeld?

Het installeren van een traplift is maatwerk

“Welke kosten kunt U als U een traplift kopen wilt nu precies verwachten?” Wanneer traplopen wat moeilijker wordt en U overweegt één of meerdere trapliften op de trap te laten plaatsen is dit een grote uitgave. Vaak is dan de eerste vraag wat kost een traplift gemiddeld? Vanwege het feit dat ongeveer iedere trap anders is. En het dus maatwerk is dat geleverd moet worden kunnen de prijzen nogal verschillen. Op deze pagina zal ik alles uitleggen.

Wat kost een traplift gemiddeld?

Prijsinfo van verschillende trapliften:
Hieronder kunt U alles lezen over de gemiddelde traplift kosten en vergoedingen. Op de vraag wat kost een traplift ongeveer kan men geen exact bedrag noemen omdat dit altijd maatwerk is. De prijs van een traplift hangt natuurlijk voor een groot gedeelte af van uw huidige woonsituatie. Of er één of meerdere trappen moeten worden voorzien van een lift. Voor de complete installatie van een standaard lift die gemonteerd wordt op een rechte trap valt te zeggen dat de kosten van een traplift ongeveer € 2.600,- tot € 5.400,- bedragen. Dit is dan voor een standaard model zonder verdere extra opties en is dat het bedrag wat de traplift kost. In dit geval zijn meestal wel de montagekosten bij de prijs inbegrepen. Wat kost gemiddeld een traplift als er bijvoorbeeld een traplift geplaatst moet worden en de trap heeft 1 bocht. Dan kunnen de kosten van de traplift al gauw oplopen tot een investering van gemiddeld wel ongeveer € 5.000,- tot €10.500,-. Voor een traplift met meerdere bochten is de prijs € 5.800,- tot €12.500,-. Ook als er zich in uw woning meerdere trappen bevinden lopen de traplift prijzen op naar ongeveer het dubbele van de kosten die worden gerekend voor de montage op een enkele rechte trap. Dit zal dan gemiddeld € 10.800,- tot €20.500,- zijn.

Traplift fabrikanten

Wat kosten trapliften ongeveer bij verschillende leveranciers:
Om antwoord te geven op de vraag wat kost een traplift is het handig om bij meerdere leveranciers zoals Stannah of ThyssenKrupp een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dit omdat zij allemaal maatwerk leveren en U op deze manier verzekerd bent van de gemiddeld goedkoopste traplift. Mochten deze kosten absoluut te hoog zijn voor U een traplift toch beslist noodzakelijk is om in uw huidige woning te blijven wonen, dan is een tweedehands traplift ook altijd het overwegen waard. Bovengenoemde fabrikanten bieden deze ook vaak aan tegen zeer scherpe prijzen zodat de traplift kosten soms reuze meevallen. Wanneer U wilt weten wat het nu precies allemaal kost om een traplift te kopen en bij U thuis te laten monteren dan bestaat altijd de mogelijkheid om een vrijblijvende en gratis offerte (prijsopgave) aan te vragen bij 1 van bovenstaande leveranciers. Prijsinfo kan altijd gratis opgevraagd worden. U kunt daarvoor gewoon contact opnemen met bijvoorbeeld Stannah en vragen wat kost een stannah traplift. Deze zullen U goed kunnen informeren en uitgebreid alle mogelijkheden met U doornemen en te zorgen voor de best passende oplossing waarmee U jaren vooruit kunt en weer helemaal zelfstandig uw huis kan bewonen zoals U gewend was voordat het traplopen wat moeilijker werd.

Afbeelding wat een traplift kost hangt van veel dingen af
Wat een traplift kost hangt van veel dingen af.
De kosten voor een traplift op een rechte trap of met bochten

De grootste factoren die de traplift kosten ongeveer bepalen zijn:

 • Montagekosten
 • Lengte van de trapliftrail
 • Het aantal bochten
 • Zijn er 1 of meerdere trappen
 • Nieuwe of goedkope tweedehands traplift
 • Eventuele accessoires
 • Traplift afstandsbediening

Prijzen per model traplift

Goedkoop model rechte trapliften:
Rechte trapliften zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Van budget traplift tot luxe trapliften voorzien van allerlei handige functies. Duurdere modellen die met een gebogen rail op de trap gemonteer worden daar kunnen de prijzen ook nogal van uiteen lopen. Hier word de traplift prijs mede bepaalt door de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afwerking.

Traplift kosten afhankelijk van maatwerk

Omdat alle trappen anders zijn, zijn de prijzen dat ook. Doordat de installatie van een traplift afhankelijk is van maatwerk heeft dat natuurlijk ook invloed op wat een traplift kost. Wanneer er in uw woning bijvoorbeeld een rechte trap zit zullen de kosten uiteindelijk veel lager zijn dan bij trappen met een bocht. Dit komt omdat er slechts een enkel recht stuk rail nodig is. Hierdoor zijn montagekosten en fabricagekosten stukken lager als bij trapliften met bochten. Wanneer er 1 of meerdere bochten in de rail aangebracht moeten worden is de prijs stukken hoger. Dit komt omdat er veel meer werk zit in het inmeten en op maat maken van de traplift-rails. Ook gaat er veel tijd zitten in het aanbrengen van de rails op uw trap. Dit maakt dat de traplift kosten afhankelijk van maatwerk zijn.

Wat kost een traplift? De prijsindicatie:

Wat kost een traplift? Om te beginnen is dit allereerst afhankelijk van het soort traplift en het merk. Daarnaast spelen ook uw eigen voorkeuren en wensen natuurlijk een rol. Ook kunt U daarnaast kiezen tussen het kopen van een nieuwe of een gebruikte traplift. Om U een prijsindicatie te geven kunt U onderstaande tabel gebruiken.

Soort trapNieuwe trapliftTweedehands
Rechte trap€ 2.600 – €   5.400Va € 1.700
Één bocht€ 5.000 – € 10.500Va € 2.200
Meerdere bochten€ 5.800 – € 12.500Va € 2.700

Vergoeding van de kosten aanschaf traplift

Regelingen en subsidie van trapliften:
Het hangt af van de gemeente waarin U woont of U in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) traplift vergoeding. Dit verschilt nogal per gemeente.
In elk geval heeft U vaak wel recht op een gedeelte vergoeding van de kosten via de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Voor de aanvraag dient U zich te wenden tot uw gemeente met in ieder geval de indicatie kosten traplift ook wel prijs info. De afdeling die over traplift kosten gaat bevind zich vaak in het gemeentehuis of stadskantoor in uw woonplaats. Sommige gemeenten hebben een contract met een bepaalde trapliften fabrikant zodat dan ook alleen van die bepaalde leverancier de traplift kosten vergoed worden. Als U toch beslist een lift van een ander merk of type wilt is het ook nog mogelijk om een beroep te doen op het (PGB) Persoonsgebonden Budget. U krijgt dan een geldbedrag toegewezen op grond van de PGB-regeling en dit bedrag kan dan worden gebruikt voor de traplift. U kunt dan een traplift kopen naar eigen keuze.

Aftrek specifieke zorgkosten traplift

Wat kost een traplift gemiddeld indien U geen vergoeding krijgt van de gemeente voor de aanschaf kosten en U de volledige prijs dus zelf moet betalen is het mogelijk om de traplift kosten af te trekken van de belasting onder specifieke zorgkosten. Deze kosten kunt U ook dus langs deze weg vergoed krijgen informeer hiervoor bij de belastingdienst. In het geval dat U de rekening maar gedeeltelijk van uw gemeente vergoed krijgt en voor een gedeelte zelf de kosten moet dragen kan het verschil het zelf te betalen bedrag dus ook worden afgetrokken onder de specifieke zorgkosten bij de belastingaangifte. Van hun zult U altijd de vraag krijgen hoeveel kost een traplift? Vraag daarom altijd eerst gratis prijsinfo op. Meer informatie over aftrekposten hulpmiddelen en specifieke zorgkosten is te vinden op de website van de belastingdienst onder: Aftrek specifieke zorgkosten traplift.

Afbeelding vraag altijd een indicatieprijs van wat de traplift ongeveer kost
Vraag altijd een indicatieprijs van wat de traplift ongeveer kost.

Voor zover dus de antwoorden op de vraag wat kost een traplift ongeveer? Hieronder alles nog eens kort samengevat:

De laagste prijs voor een traplift betalen

Trapliften met lage prijzen:
Wanneer U besluit om een traplift te kopen is zeer waarschijnlijk het eerste wat U zich afvraagt wat zijn de prijzen gemiddeld ongeveer.
Allereerst wordt er natuurlijk op google gezocht naar: traplift kosten. Om uit te zoeken waar trapliften met de laagste prijzen verkocht worden. Dit is een goed begin in de zoektocht naar de best passende oplossing voor het budget dat men heeft voor de aanschaf. Om de uitgaven te beperken is het kopen van een tweedehands traplift een goede optie. Gebruikte modellen worden namelijk vaak voor een fractie van de nieuwprijs verkocht. Het is daarom de moeite waard op bijvoorbeeld Marktplaats eens rond te kijken naar de daar aangeboden tweedehandse trapliften, en te letten op de prijs info. Vraag ook altijd om een prijsindicatie van traplift kosten of wat kost een tweedehands traplift.

Het rechte model traplift kost in 2017 voor een enkele verdieping ongeveer:

Dit is de goedkoopste, een traplift zonder bocht.

 • De goedkoopste (Dit is een basismodel) en kost tussen € 2.600,- tot €5.400,-.
 • Modellen met extra opties zoals een afstandsbediening zijn voor tussen € 3.000,- en €6.500,-. te koop
 • Het duurdere luxe model heeft een prijs tussen de € 7.100,- tot €15.000,-.

Het model traplift met een bocht voor een enkele verdieping kost in 2017:

Wat kost een traplift met bocht. Het goedkope basismodellen waar een bocht in zit kosten tussen € 5.100,- tot €10.500,-.
Dit type is voorzien van handige functies en heeft een fraaie afwerking. De prijzen liggen tussen € 9.100,- tot €12.000,-.
De luxe trapliften met bocht hebben prijzen vanaf €12.500,-. Deze trapliften bieden veel comfort en beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van huislift vervoer.

Wat kost een traplift met 2 bochten

Trapliften met meerdere bochten voor bijvoorbeeld wenteltrappen zijn erg duur. Ze zitten in de hoogste prijsklasse en kunnen wel tot € 12.500,- kosten

Traplift prijsindicatie

Informatie over de prijzen van trapliften, hoeveel kost een traplift
De gemiddelde traplift kosten hangen van de volgende dingen af:

 • Heeft U een trap met bochten of een rechte trap? (Dit heeft namelijk altijd invloed op de prijs)
 • Het aantal trappen in uw huis
 • Garantietermijn op de traplift
 • Zit de service voor de trapliften prijzen thuis bij de kosten traplift inbegrepen
 • Wilt U een aanvullend onderhoudscontract voor een langere levensduur van uw traplift

De traplift-kosten hangen dus ongeveer in grote mate van de bovenstaande factoren af.

Een trapliften prijsindicatie aanvragen is vaak gratis en kan bij verschillende Nederlandse of Belgische traplift leveranciers. De prijzen kunnen nogal per fabrikant verschillen.

Wat kost een traplift
Vraag altijd om een traplift kosten prijsindicatie.

Een traplift met PGB of WMO vergoeding

Voor de aanschaf van een traplift zijn er Nederland verschillende opties om de aankoop financieel aantrekkelijke te maken:
In sommige gevallen zou U in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming in de kosten bij de aanschaf en installatie. Er zijn verschillende regelingen via de overheid voor hulp behoevende mensen die de vaak hoge kosten voor de aanschaf van een traplift zelf niet kunnen dragen. Vraag daarom een offerte aan zodat U de prijsinfo heeft en meld U aan bij uw gemeente. Zo heeft U alles bij de hand als ze vragen wat kost een traplift gemiddeld.

Traplift via de WMO

Trapliften kosten regeling:
Op 1 januari 2007 is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning van kracht geworden. Deze wet heeft tot doel zorg te dragen voor het zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen, en deel te nemen aan de samenleving door middel van het financieren en faciliteren van allerlei hulpmiddelen. Bij de gemeente in uw woonplaats kunt U informeren naar de mogelijkheden die de w.m.o. biedt en een vergoeding aanvragen. Het hangt onder meer van de volgende dingen af of U in aanmerking komt voor een traplift Wmo-voorziening:

 • Prijsinfo van de traplift
 • Uw woonplaats (de gemeente)
 • Het inkomen van U en eventueel uw partner
 • Gezin en de samenstelling daarvan
 • Ontvangen PGB, leeftijd, andere vergoedingen

traplift kosten in 2017

Als U in 2017 bent aangewezen op een traplift of ander hulpmiddel en U niet in staat bent om de kosten te dragen kan het zijn dat U in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning ofwel de WMO. Omdat trapliften niet meer fiscaal aftrekbaar zijn is deze vorm van traplift subsidie in het leven geroepen. De gemeente neemt dan in dit geval een gedeelte van de kosten voor haar rekening.

Besparen op traplift kosten

De aankoop van een traplift is een flinke investering waardoor mensen met een klein budget vaak zoeken naar manieren om op de kosten te kunnen besparen. De eerste mogelijkheid is het kopen van een gebruikte traplift. Deze worden vaak verkocht voor ongeveer 50% van de nieuwprijs. Sommige leveranciers bieden deze aan dus hier kunt U dus altijd naar vragen. Ook op verschillende tweedehands sites worden deze vaak aangeboden voor een lage prijs. Het nadeel hieraan is dat deze misschien niet goed past en dat belangrijke onderdelen versleten waardoor U achteraf toch nog duurder uit bent. Ook is deze dan niet gekeurd zodat er wellicht een onveilige situatie ontstaat met grote gevolgen. De tweede manier is het besparen op de kosten van verschillende opties. U kiest er dan voor om een standaard traplift te kopen zonder allerlei luxe opties. Op deze manier kan er flink op de kosten bespaart worden en dat kan al snel enkele honderden tot duizend euro schelen.

Wat kost een traplift in 2018

Ook als U in 2018 een traplift wilt gaan kopen, kunt U in aanmerking blijven komen voor subsidie via de WMO regeling. De fiscale regeling voor aftrekbare specifieke zorgkosten en aftrekbare ziektekosten worden in 2018 niet afgeschaft maar deze zal niet gelden voor de aanschaf van trapliften. Zodoende zijn hulpbehoevende mensen aangewezen op de wet maatschappelijke ondersteuning van de gemeente. Zij zullen dan een groot gedeelte van de kosten voor hun rekening nemen. Hiervoor geldt wel een inkomensafhankelijke drempel, informeer hiervoor bij uw gemeente om er achter te komen wat een traplift U ongeveer kost in 2018.

Prijsinfo op maat

Het is nu mogelijk om prijsinfo op maat aan te vragen. Laat via ons contactformulier uw gegevens achter zodat we U een gratis prijsopgave kunnen aanbieden voor de aankoop van een traplift. Zo is het mogelijk om de prijzen te vergelijken en weet U snel wat de goedkoopste traplift kost.