Dankzij een traplift langer zelfstandig blijven wonen

Traplift Leeuwarden | Informatie over trapliften

Wilt u graag uw zelfstandigheid terug? Dat kan door een traplift in uw woning te Leeuwarden laten plaatsen. Een traplift brengt u veilig naar uw bovenverdieping. Waar traplopen vroeger een vermoeiende opgave was, is dit met een traplift een fluitje van de cent. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om een traplift aan te schaffen in Leeuwarden.

Vergelijk prijzen met ons offertesysteem

Vul binnen een minuut het offerteformulier in
Vergelijk de prijs per aanbieding
Vind een traplift die bij uw trap past
traplift Leeuwarden

Benieuwd naar alle voordelen van een traplift?

trapliften Leeuwarden

Wanneer kiezen voor een traplift?

Wanneer uw mobiliteit achteruitgaat en u niet meer op de bovenverdieping(en) van uw woning komt, lijkt het misschien tijd om een andere woning te zoeken. Met een traplift kunt u langer in uw huidige woning blijven wonen. Ook wanneer traplopen u steeds meer pijn gaat doen kan een traplift een uitkomst zijn. Veel mensen laten een traplift in Leeuwarden installeren met oog op de toekomst. Op het moment van kopen kunnen zij prima de trap belopen, maar het hebben van een keuze is een enorme luxe. Heeft u een blessure opgelopen en kunt u tijdelijk niet meer traplopen? Dan kunt u een traplift huren waar u gebruik van kunt maken tot u weer zelfstandig trap kunt lopen.

Zit u in een rolstoel?

Zit u in een rolstoel? Dan is een plateaulift geschikter dan een traplift. Een plateaulift brengt u met rolstoel en al naar uw bovenverdieping. De kosten voor een plateaulift zijn wel een stuk hoger dan de kosten voor een traplift.  

12

provincies actief

3

trapliftleveranciers

600+

bezoekers per jaar

130

offerteaanvragen per jaar

Overzicht van traplift prijzen in Leeuwarden en omstreken

Naast Leeuwarden kunt u ook in alle andere plaatsen terecht voor traplift offertes, hieronder een overzicht van de grootste plaatsen/steden/gemeenten in deze provincie.

Leeuwarden | Drachten | Sneek | Heerenveen | Harlingen | Dokkum | Joure | Franeker | Wolvega | Oosterwolde
Soort trapRichtprijzenGereviseerd
Rechte trapVanaf €2.500,-Vanaf €1.700
Trap met één bochtVanaf €5.000Vanaf €4.000
Trap met meerdere bochtVanaf €6.000Vanaf €5.000

Trapliften voor iedereen in de gemeente Leeuwarden

Plaatsen in de gemeente Leeuwarden

Steden, dorpen en gehuchten: Aegum · Baard · Beers · Britsum · Cornjum · Finkum · Friens · Goutum · Grouw · Hempens · Hijlaard · Hijum · Huins · Idaard · Irnsum · Jellum · Jelsum · Jorwerd · Leeuwarden · Lekkum · Lions · Mantgum · Miedum · Oosterlittens · Oude Leije · Roordahuizum · Snakkerburen · Stiens · Swichum · Teerns · Warstiens · Wartena · Warga · Weidum · Wirdum · Wijtgaard
Website van de gemeente Leeuwarden
Omliggende gemeenten: Zuidwest-Friesland, De Friese Meren, Heerenveen, Smallingerland, Noordoost-Friesland, Waadhoeke en Tietjerksteradeel

Voordelen van een traplift

Een groot voordeel van een traplift is dat u uw hele woning kunt blijven gebruiken. U komt met een traplift weer zonder inspanning op uw bovenverdieping(en). Door een traplift kunt u langer thuis blijven wonen en spaart u de kosten van een verbouwing of een verhuizing uit. Daar staat tegenover dat er aan een traplift ook een prijskaartje zit. Gebruikt uw partner de trap nog wel? Een traplift laat genoeg ruimte over voor andere trapgebruikers.

Voor elke trap een traplift

Wilt u graag een traplift aanschaffen, maar twijfelt u of een traplift op uw trap past? Maakt u zich geen zorgen! Een traplift past op vrijwel alle trappen. Zelfs op een hele smalle trap past vaak een traplift. De minimale breedte voor een traplift installatie is zestig centimeter. Wilt u weten of uw trap geschikt is voor een traplift? Lees dan vooral verder!

Traplift voor rechte trap

Een rechte trap is uitermate geschikt voor een traplift. Doordat de rail in één rechte lijn naar boven gaat, is deze goedkoper om te produceren. Ook is de installatie van een traplift voor een rechte trap erg gemakkelijk. Als u een traplift voor een rechte trap wilt aanschaffen bent u goedkoper uit dan bij een trap met bochten. 

Traplift voor trap met bocht(en)

Bezit u een trap met bocht(en)? Ook dan kunt u een traplift laten plaatsen. De traplift wordt dan in de binnen- of buitenbocht geplaatst. Meestal gaat de voorkeur uit naar de binnenbocht zodat het breedste stuk van de trap begaanbaar blijft. Een traplift kan ook geplaatst worden op een spiltrap of een wenteltrap. De rail van de traplift wordt bij een trap met bochten op maat gemaakt, hierdoor valt de prijs hoger uit dan bij een rechte trap.

Traplift voor buitentrap

Wilt u graag weer in uw tuin of terras in Leeuwarden zitten, maar houdt een hoogteverschil u tegen? Dan biedt een traplift voor een buitentrap uitkomst. De traplift voor een buitentrap is weerbestendig en kan tegen een stootje. Doordat er verschillende eisen aan een traplift buitenshuis zitten valt de prijs twee tot drie keer hoger uit dan bij een normale traplift.

Kom vandaag nog in vrijblijvend contact met een traplift adviseur werkzaam in regio Leeuwarden.

Wat kost een traplift in Leeuwarden?

De kosten voor een traplift in Leeuwarden verschillen per trap. Hebt u een rechte trap? Dan betaalt u voor een nieuwe traplift minimaal € 2.500,-. Als u ervoor kiest om een tweedehands model aan te schaffen bent u goedkoper uit. Dan heeft u een traplift vanaf € 1.700,-. Bezit u een trap met één bocht? Dan bent u voor een nieuwe traplift minimaal € 5.000,- kwijt. Voor een tweedehands traplift voor een trap met één bocht betaalt u minimaal € 2.600,-.

De kosten voor de aanschaf van een traplift in Leeuwarden komen tot stand door meerdere factoren. Uw eisen spelen hierbij een grote rol. Wilt u een trapliftstoel die goed past bij uw interieur? Dan betaalt u meer dan voor een standaard trapliftstoel. U kunt de traplift met verschillende accessoires zo prijzig maken als u zelf wilt.

Wist u dat?

Veel klanten uit Leeuwarden kiezen voor een andere kleur of stof van de stoeltjeslift…

Vooral bij ouderen in Leeuwarden het gebruik van een joystick erg populair is…

Een traplift niet alleen op een houten trap, maar ook op bijvoorbeeld een stalen trap geïnstalleerd kan worden…

Veelgestelde vragen over trapliften

Het is logisch dat het aankoopproces van een traplift veel vragen oproept. Is een traplift bijvoorbeeld wel echt veilig en kunt u een tegemoetkoming in de kosten krijgen? Het zijn allemaal zaken die meespelen bij de aanschaf van een traplift. Om u te ondersteunen bij het aankoopproces hebben we de antwoorden op veelgestelde vragen over trapliften op een rij gezet.

Hoe veilig is een traplift?

Een traplift moet voldoen aan strenge veiligheidseisen om uw veiligheid te waarborgen. Een traplift wordt in de fabriek zorgvuldig ontworpen en gecontroleerd. De trapliftrail is zo ontworpen dat er geen voorwerpen zoals kleding tussen kunnen komen. Ook wordt uw traplift in Leeuwarden standaard voorzien van veiligheidssensoren en een gordel. De veiligheidssensoren voorkomen dat de traplift gehinderd wordt door een obstakel. Als de veiligheidssensoren een object op de trap detecteren wordt er een noodstop ingezet om ongelukken met bijvoorbeeld kinderen of dieren te voorkomen. Door al deze veiligheidsmaatregelen bent u ervan verzekerd dat u een traplift krijgt die voldoet aan alle veiligheidseisen. Vindt u dat uw traplift te snel gaat? Dan kunt u tegen meerprijs een snelheidsbegrenzer op uw traplift laten zetten. Zo voelt u zich nog veiliger!

Hoe zit het met de Wmo vergoeding in Leeuwarden?

Om mensen langer thuis te laten wonen is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) geïntroduceerd. De WMO is een subsidie van de gemeente waarmee woningaanpassingen getroffen kunnen worden. Als u Wmo-ondersteuning ontvangt, betaalt u wel een maandelijkse bijdrage. In de plaats Leeuwarden vraagt u de Wmo aan bij de Wmo Helpdesk.

Hoe snel is een traplift geïnstalleerd?

Als u een traplift in Leeuwarden wilt laten installeren komt er eerst een expert bij u thuis die uw trap opmeet. Aan de hand van deze gegevens wordt de rail van uw traplift op maat gemaakt. Zodra de traplift geproduceerd is, komt een monteur langs voor de installatie. Dit duurt meestal een paar uur. Tijdens en na de installatie geeft de monteur uitgebreid instructies over het gebruik van de traplift.

Iedere trapliftleverancier heeft een andere levertijd. Sommige leveranciers leveren een traplift met spoed. Dit houdt in dat de traplift binnen een week geïnstalleerd kan worden. Bij een normale levering duurt het meestal enkele weken voordat u uw traplift ontvangt.

Wij zijn er voor uw zelfstandigheid

Wij hebben deze website opgezet om u van goede informatie te voorzien. Dankzij het kopen van een traplift kunt u langer thuis wonen en van uw zelfstandigheid genieten. Daarnaast is het veilige gevoel dat uw dierbaren hebben ook een reden voor veel mensen om een traplift aan te schaffen.

Wat kunnen wij nog meer over ons vertellen?

Veel ervaring in de trapliften sector

Dit is niet onze eerste website in de trapliften branche. In België zijn we begonnen met een soortgelijk concept.

Snelle reactie op vragen

Wij vinden bereikbaar zijn belangrijk en reageren daarom snel op binnenkomende e-mails uit ons contactformulier.

Veel mensen zijn tevreden

Wij ontvangen nagenoeg geen klachten over onze service en ook de trapliftleveranciers zijn tevreden met de binnenkomende klantaanvragen.

Dit is wat onze bezoekers vinden

Wilt u ook een review achterlaten? Daar zijn wij erg mee geholpen. Vul op het contactformulier uw review in en wij zetten deze snel online.

Mijn huis heeft 3 verdiepingen en ik mag nog erg graag de kinderen ontvangen. Helaas ben ik steeds slechter te been, waardoor ik de trap niet meer op kom. Een traplift is voor mij de oplossing!

Anna uit Leeuwarden

Binnengekomen op: juli 9, 2024

Mijn vader kwakkelde al een tijd met zijn gezondheid. Voor hem is zijn zelfstandigheid alles. Vanuit die gedachte ben ik op zoek gegaan naar informatie voor een traplift. Hier goed geholpen.

Marjan

Binnengekomen op: juli 13, 2024

Ik was eerst wat sceptisch over het doen van een offerteaanvraag, maar ik neem mijn woorden terug. Van 3 grote, welbekende bedrijven een offerte gekregen plus prima advies.

Bowina regio Leeuwarden

Binnengekomen op: juli 11, 2024

Voordelen van ons offertesysteem

Prijzen vergelijken van trapliftleveranciers? Bespaar op de totale kosten!

Wilt u de prijzen van trapliftleveranciers in Leeuwarden vergelijken? Vraag dan nu direct op deze website offertes aan. Bij een offerteaanvraag krijgt u meerdere offertes van verschillende trapliftleveranciers toegestuurd. Zo vindt u gemakkelijk een traplift die bij u past.

Vraag nu direct vrijblijvend uw offertes aan!

Informatie over trapliften

Voordat u een investering doet in een traplift is het verstandig om u zo goed mogelijk in te lezen. Hieronder ziet u enkele artikelen die wij geschreven hebben.